Τεχνική Υποστήριξη: 24670 22291

Apple: Δεν ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε iPhone

Posted on June 20

Όταν ακούμε τη λέξη iPhone σίγουρα μας έρχεται στο μυαλό η Apple, η οποία από το 2007 λανσάρει ένα από τα πιο δημοφιλή smartphones στον κόσμο. Όμως η Apple δεν ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε συσκευή με την ονομασία iPhone.

To πρώτο iPhone κυκλοφόρησε το 1998 από μια εταιρεία από την Καλιφόρνια, ονόματι InfoGear και λανσαρίστηκε ως «Internet Touchscreen Telephone». Φυσικά δεν ήταν smartphone (όχι με την σημερινή έννοια), αλλά ένα σταθερό τηλέφωνο με resistive ασπρόμαυρη οθόνη αφής 640×480 pixels (+stylus), slide-out QWERTY πληκτρολόγιο, πρόσβαση στο διαδίκτυο και email – είχε αρκετή χωρητικότητα για να κρατά τουλάχιστον 200 email. H τιμή του ήταν στα 500 δολάρια περίπου και για να συνδεθείς στο ίντερνετ, έπρεπε να πληρώσεις 9.95 δολ. το μήνα ή 19.95 δολ. για unlimited browsing.

Στις αρχές του 2000, η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Cisco Systems (σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία networking στον κόσμο), επομένως η κατοχή της ονομασίας «iPhone», άλλαξε χέρια. Από το 2006 η Cisco χρησιμοποίησε την ονομασία για VoIP τηλέφωνο το οποίο ονόμασε Linksys iPhone.

Το 2007 ήρθε ο Steve Jobs ανακοινώνοντας το πρώτο iPhone της Apple και όπως ήταν αναμενόμενο η Cisco μήνυσε την Apple για παραβίαση πατέντας. Ωστόσο, η μεταξύ τους διαμάχη διευθετήθηκε πριν βγει το iPhone στην αγορά τον Ιούνιο του 2007. Αν και δεν δόθηκαν καθόλου λεπτομέρειες για τους οικονομικούς όρους του deal, το ενδιαφέρον είναι ότι Apple και Cisco συμφώνησαν να χρησιμοποιούν και οι δυο το όνομα «iPhone». Από τότε βέβαια δεν είδαμε κάποιο Cisco iPhone.

Linksys iPhone

Cisco Linksys iPhone

 

 

InfoGear iPhone

InfoGear iPhone

InfoGear iPhone

Read 488 times