Τεχνική Υποστήριξη: 24670 22291

10 συµβουλές για ταχύτερα Windows 10

Posted on June 18

Tο PC hardware γίνεται γρηγορότερο και το ίδιο συµβαίνει και µε το software, στο οποίο ανήκουν και τα λειτουργικά συστήµατα. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα Windows, όσοι έχετε αναβαθµίσει σε Windows 10 ή έχετε κάνει µια καθαρή εγκατάσταση µε activation µε ισχύον κλειδί από προηγούµενη έκδοση –το χαρακτηριστικό έγινε διαθέσιµο µε το Windows 10 Fall 2015 Update– θα έχετε διαπιστώσει ήδη πόσο πιο γρήγορα εκκινεί ο υπολογιστής σας. Από κει και πέρα, όµως, υπάρχουν µερικές απλές κινήσεις που µπορείτε να κάνετε για να γίνουν τα Windows 10 ταχύτερα. Οι πιο έµπειροι χρήστες θα διαπιστώσετε ότι οι συµβουλές που ακολουθούν ισχύουν, σε γενικές γραµµές, και για τις προηγούµενες εκδόσεις των Windows.

1. Αφαιρέστε άχρηστα προγράµµατα

Το προεγκατεστηµένο λογισµικό εξακολουθεί να αποτελεί πρόβληµα για τους νέους υπολογιστές. Για παράδειγµα, σε οικονοµικό laptop της Lenovo έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν έως και 20 προγράµµατα βοήθειας, τα οποία εµφανίζουν διαρκώς pop-ups, διακόπτουν τον χρήστη και καταναλώνουν, φυσικά, πόρους. Για να απαλλαγείτε, πηγαίνετε στο Start > All apps [Έναρξη > Όλες οι εφαρµογές], κάντε δεξί κλικ κι επιλέξτε Uninstall [Απεγκατάσταση] για το πρόγραµµα που θέλετε να αφαιρέσετε.

uninstal

 

2. Περιορίστε τα προγράµµατα εκκίνησης

Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε προγράµµατα από το Start up είναι να πληκτρολογήσετε Ctrl+Shift+Esc στο Task Manager.

limit-startup-processes

Πηγαίνετε στο Startup tab, όπου θα δείτε τα προγράµµατα που εκκινούν µε την εκκίνηση των Windows. Με δεξί κλικ, µπορείτε να αλλάξετε το status του κάθε προγράµµατος.

3. Καθαρίστε τον δίσκο σας

Στο Start Menu, πληκτρολογήστε Disk Cleanup [Εκκαθάριση δίσκων]. Το Disk Cleanup βρίσκει άχρηστα αρχεία που µένουν πίσω κατά την εγκατάσταση προγραµµάτων, προσωρινά αρχεία των Windows, αρχεία που αφήνουν πίσω ιστοσελίδες κ.ά., τα οποία µπορείτε να αφαιρέσετε µε µία κίνηση.

 

4. Προσθέστε µνήµη

Τα Windows 10 δεν είναι τόσο απαιτητικά όσο προηγούµενες εκδόσεις των Windows, ωστόσο πάντα η προσθήκη µνήµης είναι ένας τρόπος για να επιταχύνετε τις λειτουργίες του υπολογιστή σας.

5. Εγκαταστήστε ένα SSD για την εκκίνηση

Η προσθήκη ενός SSD για να τρέχει το λειτουργικό και τα προγράµµατα δίνει ώθηση ακόµη και στο παλαιό σας PC. Μάλιστα, µαζί µε την προσθήκη RAM, είναι η πιο έξυπνη και αποδοτική αναβάθµιση που µπορείτε να κάνετε. Η χρήση ενός εξωτερικού SSD µε σύνδεση USB 3.0 είναι λύση για να επιταχύνετε εφαρµογές που απαιτούν µεγάλη διαθέσιµη χωρητικότητα, όπως είναι η επεξεργασία βίντεο και φωτογραφίας.

 

Read 561 times